GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Az előző megszólalás kapcsán szeretnék némi megerősítést tenni. Nyilvánvaló, hogy a munka világa nem egyszerűen olyaténképpen működik, hogy különféle szabályozások születnek, és akkor minden szereplő egyik pillanatról a másik pillanatra asszimilálódik, csak és eszerint működik és üzemel. Mindig lesznek a munka világának olyan szereplői, akik keresik a másfajta utakat is, de én úgy gondolom, hogy ennek az egységes nyilvántartási rendszernek a kialakítása megfelelő alapot jelent ahhoz, hogy el tudjunk indulni. Ez egy olyan első lépés a szteppelési sorban, amikor is valamit életre hívunk, és erre a későbbiekben talán még inkább tudunk építkezni, még tovább tudjuk vinni ezt a folyamatot, még inkább tudjuk gátolni a feketefoglalkoztatás, a szürkefoglalkoztatás erősödését, vagy inkább a gyengülését tudjuk éltre hívni, ha a megszüntetéséig nem is tudunk eljutni. Ilyen értelemben tehát nem vitatkozunk egymással. Ezek az anomáliák adottak, de ezek a lépések, amelyeket ma a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium tesz a törvény előkészítésével kapcsolatosan, mégiscsak a munka világát érintő pozitív változásokat hordozzák magukban, vagy annak a lehetőségét hordozza magában.
Másik oldalról: ismereteim szerint már a végrehajtási utasítások, rendeletek előkészítése is olyan fázisban van, hogy létező; és azon túl, hogy létező, az Országos Érdekegyeztető Tanácson keresztüli megfelelő egyeztetéseket is magában hordozza, és annak az elfogadottságát és támogatottságát is bírja. Ilyen értelemben nyugodt a lelkem. Az persze természetes, hogy a rendszer, a struktúra felépítése tekintetében a legnagyobb alapossággal, megalapozottsággal kell eljárni. Elnök úr, köszönöm a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem