GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! A Borkó Károly képviselőtársam által elmondottakat pozitívnak tartom, már csak azért is, mert a célkitűzéseket helyénvalónak ítéli. Mindezzel együtt szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy amikor növekvő munkanélküliségről beszél e gondolatokhoz hozzáillesztetten, akkor nem baj az sem, ha a növekvő foglalkoztatás kifejezést is használja, mert komplexen így igaz a kép. Igaz, hogy a munkanélküliség növekedése mértékében jóval alulmúlja a foglalkoztatás bővülésének a kérdéskörét, de így már a tényszerűséget is az asztalra tesszük. Ez pedig azért fontos, mert minden képzésnek, így a szakképzésnek is az a célja, hogy az emberek lehetőség szerint minél nagyobb mértékben foglalkoztathatóvá váljanak, és hogy minél nagyobb hozamtermelő képességgel is bírjanak. Mindezeket szolgálják azok a célok, amelyek egyrészt a forrásdecentralizálást, másrészt a társfinanszírozási lehetőségek bevonását hordozzák magukban.
Pichler úr mondandójához pedig azt szeretném hozzátenni, hogy az intézmények tekintetében, az intézmények védelme érdekében fontos - ezt Kuzma úr is használta -, hogy ne működésre, hanem fejlesztésre használják fel azokat a forrásokat, amelyek fejlesztésre valók, hiszen a szakképzési hozzájárulás nem arról szól, hogy működési költségek finanszírozását szolgálják, hanem arról szól, hogy a fejlesztési háttér erősödjön, hogy ezen keresztül is olyan alapot biztosítsunk a szakképzésben részt vevők számára, amin keresztül a majdani szakmai képesítésének megszerzése olyan tudástöbblettel párosul, amit a munkaerőpiacon jó hatásfokkal, hatékonysággal tud visszaigazolni és ezáltal hozamot termelni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem