TÓTH IMRE

Teljes szövegű keresés

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Egyik szocialista képviselőtársunk azt mondja, hogy az ellenzék a kormányt le akarja járatni. Szerintem biztosítanunk kell őket arról, hogy szó nincs erről, egyszerűen a kormány egy mozgó, működő szervezet, és ha a járása elé egy tükröt állítunk, és ebben bicebóca mozdulatok láthatók, ez a járást mutatja, és nem a lejáratást támasztja alá.
Négy elemi kérdést hadd vessek fel a tárgyilagosság tükrében. Az egyik: a magyar önkormányzatokat, tudjuk nagyon jól, áramütésként érte a villamos energia 9 százalékos augusztusi díjemelése, amelynek forrása helyben nem kigazdálkodható. Jövő évtől az áramot terhelő áfa 12-ről 22 százalékra emelkedik, ez például kisvárosok esetében lélekszámfüggően 20-30 millió forintos éves nagyságrendű többletkiadásra kötelez bennünket.
Mi ennek az ellentételezése, mi biztosítja ennek a forrását? A gázáremelés 5,3 százalékos lesz január 1-től, és a nagyfogyasztóknak 16,4 százalékkal többet kell már most fizetni. Ebben az önkormányzatok, kórházak, óvodák, bölcsődék, minden intézmény beletartozik. Az átállási támogatást meghallottuk, ez jó üzenet. De többek között azt tetszenek üzenni, hogy jövőre viszont az önkormányzatoknak pályázni kell. Miért?
(11.40)
És remélhetjük, hogy annak, aki egy pályázaton nem fog nyerni, a gázszolgáltató majd nem fog számlát küldeni a többletköltségről? Biztos, hogy igen.
Beszéljünk a vízdíjváltozásról! Eddig soha nem látott - 18 százalékos - lesz jövő évtől a víz áremelkedése, hiszen a 12 százalékos áfából 25 százalékos áfakulcsba kerül, még mellé jön egy 4 százalékos áremelés és ennek 1 százalékos áfája. Tehát lehet, hogy az önkormányzatok mégiscsak kenyéren és vízen fognak élni? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Mégpedig 25 százalékkal emelt kenyéren és 18 százalékkal emelt vízen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem