SZALAY FERENC

Teljes szövegű keresés

SZALAY FERENC
SZALAY FERENC (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Jót vitatkozunk itt, és azt gondolom, nem baj, ha ez így történik, és valóban a végén aztán együtt tudunk gondolkodni. De menjünk vissza a legelejére a dolgoknak. Önök rendszerint visszamutogatnak; visszamutogatnak az elmúlt ciklusokra, ciklusra, csak elfelejtik azt, hogy igazából aki visszamutogat, valószínűleg ezt azért teszi, mert igazából a saját jelenjével nem tud elszámolni.
Azt gondolom, menjünk az elejére a dolgoknak, nézzük meg azt, honnan indult ez a mostani helyzet az önkormányzatoknál vagy az országban. Onnan, hogy önök a választások során olyan dolgokat ígértek, amelyeket nem tudnak betartani. Ezt még egyszer nem mondták el. Nem mondták el azt, hogy például azt ígérték, túl azon, hogy több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak, hogy minden plusz önkormányzati feladatot állami forrásokból finanszírozni fognak - nem történik meg. Azt gondolom, hogy ez így nem feltétlenül jó.
Az Orbán-kormány idejében az önkormányzatok ennyit nem panaszkodtak, mint amit most ma az országban hallani lehet. Másfél év alatt az önkormányzatok oly mértékű problémákat jeleztek, hogy az valami hihetetlen. Önök nem akarják ezt meghallani, Gémesi úr ezt elmondta. Elmondta, hogy az öt önkormányzati szövetség miről beszél ebben az országban. Arról, hogy az önkormányzati autonómia megszűnhet. De nemcsak ő mondja ezt, Demszky Gábor is ezt mondja, hogy nagy baj lehet, visszatérhet a tanácsi rendszer. Miért nem lehet ezekből a gondolatokból egy kicsit is tanulni?
Tegnap Szolnok megyében jártam, Szolnok megyében a Fidesz-szövetség önkormányzati tagozata nem kevés polgármesterrel arra a megállapításra jutott, hogy mondjuk már el itt, hogy ők úgy látják, hogy valóban nagy a baj. Mi itt azt szeretnénk ezáltal elmondani önöknek - és a baloldali polgármesterek nevében is, ha megengedik -, hogy tényleg nem kicsi a probléma. Tényleg alulfinanszírozottak az önkormányzatok, és a jövőjük megkérdőjeleződik.
Engedjék meg, hogy ezt megtegyük. Lehet, hogy önök nem igazából akarják, merik ezt belátni és elmondani. Ennyi kis segítséget hadd ajánljunk fel önöknek.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem