POTÁPI ÁRPÁD

Teljes szövegű keresés

POTÁPI ÁRPÁD
POTÁPI ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Simon Gábor képviselő úrnak volt egy megjegyzése a foglalkoztatáspolitikát bíráló megjegyzéseinkre, miszerint azok nem igazak. A mi városunkban, Bonyhádon az elmúlt év végén 8 százalékos volt a munkanélküliségi mutató, ez 12 százalékra növekedett januárban. A tegnapi naptól, örömmel számolhatok be arról, hogy már 16 százalékos. Valószínűleg ezek az emberek nem azt érzik, amit önök el szeretnének mondani. A seregben mondták azt, hogy csak úgy érzi - de sajnos ezek nagyon komoly dolgok. A közmunkapályázatot éppen ezért mi is benyújtottuk, a város, illetve a kistérség is. A kistérségi társulás ülésére meghívtuk Sándor Lászlót, a Közmunkatanács elnökét, aki elmagyarázta nekünk, hogyan kell pályázni. Nyilvánvaló, hogy azért is hívtuk meg őt, hogy valamennyire lobbizzon az érdekeinkért. A közmunkapályázaton a kistérségből egyetlenegy település, sem a kistérség nem nyert. Bonyhád is elesett 25 millió forinttól ezáltal, de elmondhatnám azt is, hogy mit tudnánk kezdeni azzal az 1100 emberrel, akik az idén kerültek az utcára. Mind nyomjuk be őket közmunkára? Lehetetlen ezt megtenni.
Az elmúlt esztendőben a kampány során elmondták Bonyhádon és máshol is, hogy ne fideszest válasszanak meg polgármesternek, önkormányzati képviselőnek, hanem baloldalit, az tudja majd a kormánynál képviselni a városok érdekeit. Hadd mondjam el, ebben talán önök is egyetértenek, 1848-49 után mondták azt, hogy a nemzetiségek azt kapták jutalmul, mint amit a magyarok büntetésül. Talán önök is egyetértenek azzal, hogy 2003-ban a baloldali önkormányzatok azt kapták jutalmul, amit a jobboldali önkormányzatok büntetésül. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem