POTÁPI ÁRPÁD

Teljes szövegű keresés

POTÁPI ÁRPÁD
POTÁPI ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Elsősorban mint Bonyhád város polgármestere kértem szót. Itt elhangzott az, hogy az elmúlt négy évben milyen nehéz helyzete volt az önkormányzatnak.
1998-ban Bonyhád város önkormányzatát úgy vették át, hogy 120 millió forintos működési hiánnyal küszködött a város; 2002-re ezt a működési hiányt nullára tudták ledolgozni. 2003-ban ezzel szemben Bonyhádnak azzal kell küszködnie, hogy mintegy 100 millió forint lesz a működési hiánya. Az elmúlt négy esztendőben: 1999-ben 39 millió forintot kaptunk önhikis pályázatra, 2000-ben 49 millió forintot, 2001-ben 78 millió forintot, 2002-ben 58 millió forintot, ezzel szemben az idén 14,5 millió forintot kapott a város.
A másik nagyon nagy probléma, és erre a szlogenjük is utal, ellentétes előjellel, hogy több pénzt az embereknek. Januárban ért mindenkit a környékünkön nagyon nagy csapásként az a hír, hogy a Salamander egyik üzeme több mint 800 dolgozóval bezárja a kapuit. Ezt az országban követték más városok, más gyárak is. A tegnapi napon - és ez még a sajtóban meg sem jelenhetett - jelentette be a Salamander megmaradt gyáregysége, hogy a fennmaradó 300 emberét is elküldi. Tehát gyakorlatilag azzal szembesülhettünk, hogy tavaly a nagyobb vállalkozók, illetve középüzemek 2300 dolgozót foglalkoztattak, idén ezzel szemben már csak körülbelül 1200-an dolgoznak (Az elnök jelzi az idő leteltét.), így a munkanélküliség 8 százalékról 16 százalékra emelkedett.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem