NÓGRÁDI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

NÓGRÁDI ZOLTÁN
NÓGRÁDI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Örülök, hogy Gy. Németh Erzsébet optimista és elégedett, én annak örülnék, ha a vidéki népesség is egy picit elégedettebb lenne, és, mondjuk, a 4-es metróra fordított költségek századnyi töredéke jutna a vidéki népesség körülményeinek javítására is, ott is élnek önöknek szavazóik, ott is van élet.
Szabó Zoltán képviselő úr azt mondta, hogy egyik pillanatról a másikra, egyik évről a másikra nem lehet a problémákat megoldani. Sajnos, itt évek óta nem oldódnak meg a problémák, 2002-ben a száznapos program kapcsán az önök kormányzati, parlamenti többsége nem segített az önkormányzatokon, 2003-ban súlyosbították a helyzetüket, és úgy néz ki, hogy 2004-ben további súlyosbítás elé nézünk. Ezért a kormányzati többségnek kell viselnie a felelősséget, és itt nem arról van szó, hogy nem lett volna önöknek eszközük arra, hogy ezen a helyzeten változtassanak. Úgy gondolom, kellene már végre a belügyi tárcának némi súlyt adni a kormányzaton belül, és kellene végre az önkormányzatoknak is némi súlyt adni és preferenciát adni a költségvetés összeállításában.
Önök is elismerik, hogy nagy szükség van finanszírozási reformra, de 2002 óta nem látjuk ennek a finanszírozási reformnak az alapvető lépéseit, de a 2004-es költségvetésben sem látjuk. Hol kívánják önök stratégiai döntésben megváltoztatni ezt a helyzetet? Itt nem lehet folyamatokról beszélni, tisztelt Szabó Zoltán képviselő úr, mert nincsenek folyamatok. Ad hoc jellegű döntések vannak, hirtelen kiáramoltatott pénzek, utána pedig többletadók, többletterhek, visszaszorítások, csomagszerű megszorító intézkedések és elbocsátások.
Azt szeretném megélni ebben a négy évben polgármesterként az önök kormányától, hogy legalább egyszer, egy évben, legalább akkora szabad felhasználású pénzt kaphassunk mi, önkormányzatok, akár az európai uniós támogatások lehívhatósága érdekében, mint amit megkaptunk az önök által sokat szidott polgári kormánytól, amikor az önök által hagyatékul hagyott gázprivatizációs kötelezettséget kifizette. 60 milliárd forintnyi támogatás az, ami hiányzik (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) az önkormányzatok költségvetéséből azért, hogy uniós szinten megfeleljünk a források lehívhatóságának. Keressék meg (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.) ezt a 60 milliárd forintot!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem