NÓGRÁDI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

NÓGRÁDI LÁSZLÓ
NÓGRÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy a vitát hallgattam, különösen az SZDSZ vezérszónokát, az az érzésem támadt, hogy ki kellene végre lépni annak a tévhitnek a fedezéke mögül, hogy minden bajok forrása az előző kormányzati ciklusból fakad. Most csak a 2003-as költségvetésből szeretnék néhány példát mondani, ez pedig már az önök költségvetése.
Például, miközben a családsegítő szolgálathoz, gyermekjóléti szolgálathoz nem kaptuk meg a szükséges normatívákat, aközben a költségvetési törvény felülről durván előírja, hogy egy településen azt hány fővel kell megoldani, milyen bérszínvonalon, mennyi bérköltséggel. Aprófalvas települések problémája a szennyvízcsatornázás - itt vagyunk karnyújtásra az európai uniós csatlakozástól, és sok kis falunkban még az árokban és az árokparton folyik a szennyvíz. Ugyanakkor szabályozási gondok miatt, anyagi forrás hiányában nincs lehetőségük a megoldásra, hiszen kétezer lélekszám alatt nem is pályázhatnak, ha pedig néhányan társulnak, akkor nem férnek bele a címzett vagy céltámogatás keretébe. Az iskolák: egy kistelepülés lakosságmegtartó erejében fontos szerepe van az iskoláknak. Amúgy is csökken a gyereklétszám; nem kellene a normatívát is csökkenteni.
Ahogy Gyimesi Endre képviselőtársam már elmondta, csak mikrofon hiányában nem hallatszott, most megismétlem: Deák Ferenc ilyenkor a parlamentben azt mondta, ha egy mellény rosszul van gombolva, meg kell próbálni újragombolni. Itt a lehetőség a 2004-es költségvetésben, próbáljuk azt a szükséges pénzt megadni az önkormányzatoknak, amiből tisztességgel el tudják látni a rájuk háruló feladatokat.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem