NÉMETH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Az önkormányzatokkal szembeni elvárás néha az intézmények fenntartása, a város működtetése előtt a munkahelyteremtés. Jó szó ez a teremtés, hiszen a Medgyessy-kormány alatt valóban természetfeletti erő kell ehhez, mert a gazdasági tárcának csak arra volt energiája, hogy a Széchenyi-programot meggyilkolja, és arra nem, hogy hatásos új programokat alkosson.
Olyan választókörzetben működöm, ahol Szentgotthárdon bezárt a Vogel-Noot Mezőgépgyár, ellehetetlenítették - nagyrészt az állami közbeszerzések inkorrektsége miatt - a Lurotex Szövőgyárat, Körmenden bezárt az Olip Cipőgyár, a Styl Rt. helyi üzeme, a Marc Cipőgyár, Vasváron pedig a Styl Ruhagyár helyi üzeme. Ennek hatásaként az említett városokban természetesen jelentősen csökken a helyi adó. És akkor még nem beszéltünk a térségi szerepkörvesztésről, amit ezek a kisvárosok kénytelenek elszenvedni.
Nos, úgy érzem, hogy a gazdasági tárcánál igaz az az általam gyártott bölcsesség, hogy a befektetésösztönzési konferenciák száma fordítottan arányos az erre a területre fordított összeggel, hiszen mindig hallottunk valami újabb programról, használható program azonban nem jelent meg.
Ezért az önkormányzatoknak aztán az a lehetőség adódik, hogy túlkompenzálják ezt az állami tehetetlenséget, és vagyonvesztést szenvedjenek el, és a saját erőből létrehozott iparterületeiket akár ingyenesen bocsássák a befektetők rendelkezésére - csak hát jönnének!
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem