KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Teljes szövegű keresés

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP): Köszönöm, elnök asszony, és köszönöm Sisák képviselő úrnak, hogy felidézte, hogy a “több pénzt az embereknek” elv a Szocialista Párt programjából való. Igen, több pénzt akarunk adni az embereknek. Nem a kiemelt köztisztviselőknek, képviselő úr! Ne felejtse el, hogy nekik önök löktek oda számolatlanul százmilliókat, és fogják megkapni a pénzüket akkor is, ha nem felelnek meg a munkában és nem fognak dolgozni (Dr. Font Sándor közbeszól.); nem csupán az érdemeseknek és nem csupán azoknak, akik képesek arra, hogy iparkodjanak és boldoguljanak, hanem az időseknek, a fogyatékkal élőknek, a gyermekeknek, akik nem választhatják meg, hogy milyen családba akarnak születni.
Szeretném megnyugtatni Sisák képviselő urat, hogy nem tartjuk egyedül tisztességes elvnek a rászorultsági elvet, és szeretném figyelmébe ajánlani Krémer Balázs és Hegyi Gyula vonatkozó elemzéseit. De ha kevés a pénz, akkor azt tartjuk tisztességesnek, hogy mérlegeljük, hogy hova adjuk ezt a pénzt, és aligha lehet vitatni, hogy az ingyenes tankönyv és az ingyenes étkezés mostani rangsorolásában a leginkább rászorultak szerepelnek kiemelt helyen.
Persze, ha vannak olyanok, akiknek három gyerekük van, de nem szorulnak rá erre a pénzre, csak ajánlani tudom, hogy fizessék be a már majdnem mindenütt létező iskolai alapítványokba, és így is a gyerekek érdekét fogja a pénz szolgálni. A gyerekeknek szánjuk a pénzt, ezért emeltük meg a családi pótlékot, az éveken át változatlan családi pótlékot, és ezért indexáltuk a gyermekvédelmi támogatást a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíjhoz viszonyítva. Igen, a gyermekeknek!
Ideológiai kifogás alá esett, hogy nem a családokról beszélünk. Mi igen, a gyermekekről beszélünk! Azokról a gyermekekről is, akik nem házasságban élő szülők gyermekei - egyébként a gyermekek 30 százaléka születik így -, azokról a gyermekekről is, akik elhagyatottan élik le az első éveiket. (Közbeszólások az MDF padsoraiból. - Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Azt gondolom, hogy ha az emberek több pénzt kaptak, akkor az önkormányzatok is jobban tudják mérlegelni, hogy a valóban nem bőséges forrásaikat mire fordítsák.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem