HADHÁZY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

HADHÁZY SÁNDOR
HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Balogh József MSZP-s képviselő azt mondta néhány perccel ezelőtt, hogy az ellenzék például a mai napon is le kívánja járatni a kormányt. Nem szándékunk, tisztelt kormánypárti képviselők, önök saját maguk járatják le a kormányukat, a kormány lejáratja önöket. Teszi ezt akkor, amikor nem tartja be az ígéreteit. Teszi ezt akkor, amikor cinikusan megpróbál kifordulni ezekből az ígéretekből, mint például a miniszterelnök úr, amikor azt mondja, hogy ő nem állította, hanem kérdezte, hogy hány évig ígérje meg, hogy nem lesz gázáremelés.
Tisztelt kormánypárti Képviselők! A jövő évi költségvetés megosztja nemcsak a polgárokat, hanem megosztja az önkormányzatokat is. Tessék megnézni a számokat! A kistelepülések megint rosszul fognak járni. Nehezebb lesz az élet, nehezebb lesz az intézmények működtetése, fenntartása, nehezebb lesz a település feladatainak az ellátása is. Tisztelt kormánypárti képviselők, az önök megosztó politikája oda fog vezetni, hogy az önkormányzatok nem tudnak az uniós pályázati lehetőségekkel élni sem.
Emlékezzenek vissza, az elmúlt évben önök lefejezték a kistérségi megbízottakat, lecserélték őket az önök saját pártkatonáira. Most nincs feléjük bizalom, és igazából kétkedve nézzük, hogyan fogják önök az uniós pályázati lehetőséget működtetni, vajon milyen elosztó intézményhálózatot fognak felállítani, amelyben máris késéssel vannak.
Tisztelt kormánypárti képviselők, nem ezt ígérték. Nemcsak több pénzt ígértek, hanem jobb létet ígértek az önkormányzatoknak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Amit egy kézzel elvesznek, azt legalább két kézzel veszik vissza.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem