GY. NÉMETH ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

GY. NÉMETH ERZSÉBET
GY. NÉMETH ERZSÉBET (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Az MSZP képviselőcsoportja nevében szeretnék néhány szót szólni. Itt a képviselőtársaim, köztük Kósáné Kovács Magda elmondta már, hogy több pénzt kaptak az emberek. Én most azt szeretném elmondani, hogy az önkormányzatok is több pénzt kaptak, jelesen ezek közül az ország legnagyobb önkormányzata, Budapest is több pénzt kapott 2003-ban.
Ehhez nem számolom hozzá azt az összeget, amit a 4-es metró építésének elindítása jelent, ez majdnem 154 milliárd forintot jelent 2004-2008 között a budapestieknek. De ne legyünk csak szűk látókörűek, hanem azt gondolom, az ország minden olyan polgárának, aki Budapesten ezt a 4-es metrót használni fogja majd.
Több pénzt kaptak az önkormányzatok, így köztük a budapesti önkormányzat is akkor, amikor négy orbáni év után végre először címzett támogatásban részesítette a parlament az ország legnagyobb önkormányzatát, és ez a tendencia reményeink szerint 2004-ben is folytatódni fog.
Nem tett a kormány különbséget az önkormányzatok között, akkor sem, amikor két olyan önkormányzat, amelyre most lehet, hogy Pápa város polgármestere, Kovács úr azt fogja mondani, hogy megint személyeskedünk, de úgy gondolom, hogy a tévénézőknek is és minden rádióhallgatónak tisztában kell lennie azzal, hogy Pápa városa 2003-ban több mint 30 százalékkal több pénzt kapott, mint előtte 2002-ben; de ugyanígy többet kapott Gödöllő is, amelynek polgármestere, Gémesi úr ugyan most nincs a teremben, de Gödöllő városa több mint 50 százalékkal több pénzt kapott 2003-ban, mint 2002-ben.
Azt gondolom, hogy az is több pénz, amit 2003-ban az ingyenes tankönyvek juttatására fordított a kormányzat, illetve a parlament; míg az előző időszakban, 2002-ben 3,5 milliárd forint volt ez az összeg, 2003-ban ez több mint 7 milliárd forint volt.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem