GAÁL GYULA

Teljes szövegű keresés

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Hölgyeim és Uraim! Azért kértem szót, mert engem rendkívüli mértékben tud zavarni, ha valaki nem mond igazat egy vitában. Mert lehet vitatkozni, és érdemes megpróbálni meggyőzni egymást, de valós dolgokat kell mondani.
Németh Zsolt képviselő úr sietett leszögezni, már sokadszor, hogy a csodálatos Széchenyi-programot a gazdasági tárca meggyilkolta. Szeretném elmondani, hogy csodálatos Széchenyi-programja ugyan nem volt az előző kormánynak, óriásplakátokon és tévéreklámokban valóban létezett valami. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Nem igaz!) Egyetlenegy költségvetési év nem volt, amikor végigcsináltak volna egy Széchenyi-tervet, amiben lett volna olyan, ami nem más lett volna, mint a korábbi években megszokott költségvetési tételek egy címszó alá való összefogása, és valami pluszt adott volna. Az utolsó egy évben, a választások előtt, 2001 közepétől valóban voltak olyan mértékű pénzköltések, amikre ezt rá lehet fogni, de egyetlenegy ilyen költségvetési év nem volt - viszont ez finanszírozhatatlan és fenntarthatatlan volt.
Ezzel szemben az új tárca olyan programot fogalmazott meg, aminek a kapcsán csak ebben az évben már 4500 pályázati győztes volt. Ezeknek több mint 13 milliárd forint összegű támogatást folyósított a gazdasági tárca. Megfogalmazott olyan hitelprogramokat az Európa-hitel keretében, ahol 220 nyertes pályázó kapott már több mint 11 milliárd forintos támogatást. És azt a Széchenyi-kártyát, amit valóban önök kezdtek el kidolgozni, átalakította olyan konstrukcióvá, ami ténylegesen érinti a vállalkozókat, és sikeres termék lett. A júliusi átalakulás óta megduplázódott a kártyaigénylők száma, tehát valóban hihetetlen mértékben sikeres lett azóta, hogy hozzányúltunk, és átalakítottuk a konstrukciót.
Gyimesi József úrnak pedig csak annyit szeretnék mondani, hogy az előző kormány sosem valósította meg (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a nyugdíj melletti jövedelmek adómentességét, tehát nem kell olyat mondani, ami nem igaz. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem