ECSŐDI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

ECSŐDI LÁSZLÓ
ECSŐDI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Dorkota képviselőtársam hozzászólására szeretnék reagálni. Ő azt mondja, hogy csakis az igazat. Igen, képviselőtársam, azt kellene mondani, az igazat. Ha már megyei példát hoz, talán tisztában kellene lenni azzal, hogy ez a megállapodás miről szól. Ez a megállapodás ugyanis arról szól, hogy 2002 és 2006 között teljesül ez a beruházás. Ön felállhat itt dunaújvárosi lakosként, és elmondhatja, hogy nem ért egyet azzal, hogy Dunaújváros és a környező települések kapják meg azt a beruházást. Ön elmondhatja, biztos megkapja érte a dicséretet. Érdekes, tavaly épp azért reklamált, hogy miért nem kapták meg a dunaújvárosiak ezt a beruházást. Lehet tehát a széljárásnak megfelelően mindig mást mondani. A mi stílusunk nem ez, mi szeretnénk következetesen vinni ezt.
A másik dolog, hogy ön azt mondja, több pénzt az önkormányzatoknak. Tisztelt Képviselőtársaim! Itt már elhangzott a kormánypárti oldalról, sőt önök is elismerték, hogy több mint 30 százalékkal nőtt 2003-ra az önkormányzatok támogatása. Ezt lehet kevésnek mondani, azon lehet vitatkozni, hogy ez kevés, sok, vagy nem kevés. De hogy ez nem növekmény, egyszerűen nem igaz. Ez egyértelműen növekmény. Ugyanakkor azt mondják, hogy ebből az önkormányzat nem gazdagodott, mert az emberek kapták meg ezt a pénzt. Akkor gyakorlatilag az embereknek is több pénz került a zsebébe, mivel ez béremelésre ment el.
Még egy érdekes dolog, képviselőtársam: önök folyamatosan az önkormányzatokról beszélnek, mintha az valami független dolog lenne, az emberektől teljesen független. Úgy gondolom, hogy az önkormányzatok feladata és elsődleges feladata, hogy az emberek jólétéért valamilyen mértékben tevékenykedjenek. Ha az állam fedezte azt a pénzt, amivel az 50 százalékos béremelést ki lehetett fizetni, úgy gondolom, hogy a kormány ezzel az önkormányzatokon segített. Persze, lehet ezt sokallni, lehet azt mondani, hogy nem kellett volna az embereknek ezt a béremelést odaadni, mi úgy gondoljuk, hogy ezt oda kellett adni, és jó helyre ment. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ennek eredménye, hogy ma már egy iskolai tanári pályázat meghirdetésekor túljelentkezés van, és nem… (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját. - Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem