DR. SZAKÁCS IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZAKÁCS IMRE
DR. SZAKÁCS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Asszony! Kár, hogy a szocialista-szabad demokrata képviselők demagóg irányba mentek el, tényleg le lehetne egy jó vitát is folytatni ebben a kérdésben. Én azt szeretném elmondani egy megyei önkormányzat elnökeként, hogy bizony érezzük azt, hogy a 2003. évben és a jövő évi költségvetés benyújtott tervezete alapján pedig a 2004. évben nagyon komoly problémák vannak az önkormányzatokkal.
Szeretném elmondani ezzel kapcsolatosan, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzatnak soha nem kellett hiánnyal terveznie a költségvetését - ebben az évben, a 2003. évben 170 millió forintos hiánnyal kellett. Ez természetesen azon kötelező feladatok ellátásának a rovására megy, amelyek a szociális ellátásban, az idősgondozásban, az egészségügyi ellátásában vagy akár a közgyűjtemények működtetésében jelennek meg. A 2004. évi költségvetésről pedig csak annyit, hogy a 170 milliós hiány, amit az idén kénytelenek voltunk betervezni, hogy a költségvetésünk egyensúlyban legyen, a jövő évben a beterjesztett törvényjavaslat normatívái szerint 7,5 millió forinttal növekedne, az átadott személyi jövedelemadó tekintetében pedig 20 millió forint a növekedés. Ha ehhez hozzáveszem, hogy a közalkalmazottak béremelését nem finanszírozták meg, hogy a köztisztviselők illetménynövekedését nem finanszírozták meg, hogy az áfaemelés, illetve a különböző energiahordozók emelkedése hogyan fog megjelenni, azt kell mondanom, hogy jelen pillanatban valóban az önkormányzatok kivéreztetése van folyamatban.
Tisztelt szocialista Képviselőtársaim! Az önök werberi kommunikációjának van egy kényes, gyenge pontja (Egy hang az MSZP padsoraiból: Jaj!) - kérem, hogy ezt fontolják meg -, egy magyar közmondás öli meg, amelyik úgy szól, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát, és a magyar polgárok, a magyar emberek érzik, hogy önök nem mondanak igazat.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem