DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Az önök kormánya 2000-ig jól megélt a Horn-kormány hagyatékából (Derültség a Fidesz soraiban. - Dr. Kontrát Károly: Csak a hagyatéki tárgyalást nem folytattuk le eddig!), 2000-ben viszont gazdaságpolitikai fordulatra szánta el magát, amelynek következtében sikerült a gazdasági növekedés ütemét 6,5 százalékról 2,9 százalékra levinniük. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból.)
Akkor az állampolgárok azt mondták, hogy elég, és elzavarták önöket, de önöknek nem volt elég, és a bukásuk és a távozásuk közötti egy hónapban további 1000 milliárd forintot elköltöttek a későbbi költségvetések terhére. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Így van!) Ráadásul az önök által kinevezett jegybankelnök is ekkor kezdett aggódni a költségvetés hiánya miatt, és emelte egekbe a forint árfolyamát, Kuncze képviselő úr elmondta, milyen következményekkel.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az önök hagyatéka egy lerohasztott reálgazdaság, és katasztrófa felé tartó fiskális és monetáris folyamatok. Ezek után önök kiállnak ide, és bár elismerik, hogy több pénzt kaptak az emberek és az önkormányzatok, azon siránkoznak, hogy nem eléggel. Tisztelt Képviselőtársaim! Amit önök csinálnak, az Miloš Forman filmjének tűzoltóira emlékeztet, akik ugyan nem tudják eloltani a tüzet az öregember házában, de legalább közelebb viszik őt, hogy melegedhessék a saját háza tüzénél. Csak sajnos ezt a házat önök gyújtották föl. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem