DR. MIKES ÉVA

Teljes szövegű keresés

DR. MIKES ÉVA
DR. MIKES ÉVA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az eddigi felszólalásokból úgy tűnik, mintha a kormánypárti képviselőtársaink nem akarnának tudomást venni az önkormányzatok alapvető problémáiról. Ez az egész arra emlékezteti az embert, mint amikor valaki nagyon fél a sötétben, és ezért fütyül vagy énekel. Halljuk folyamatosan ezt a sikerpropagandát, de szeretném felhívni az önök figyelmét arra, hogy az önkormányzatok problémáival mindenki, minden magyar állampolgár szembesül, nemcsak egyes társadalmi csoportok.
Ugyanígy, ugyanilyen ének a sötétben kategóriába tartozik Szabó Zoltán képviselőtársunk felszólalása, aki egyébként beszélt a Fidesz-kormány szörnyűséges hagyatékáról, de minden együttérzésem az övé, ha ezt így gondolta a kampányuk időszakában is, mert el tudom képzelni, hogy milyen rémülten és kitartóan érvelt az ellen, hogy a Szocialista Párt teljesíthetetlen ígéreteket tegyen.
A sikerpropagandának egy másik része az, amikor önkormányzati reformról beszélünk és arra hivatkozunk, és ennek csak elveiről próbálunk beszélni, illetve ennek az egyeztetéséről. Szeretném elmondani, hogy az egyik ilyen téma a kistérségi feladatellátás témája, amiben kormánypárti képviselőtársaim szoktak szakmai beszélgetésekben emlékezni, hogy ezt nem ez a kormány találta fel, hanem az előző kormány is ezt ösztönözte; és e tekintetben valóban elkezdődött egy egyeztetési folyamat, amelynek a komolyságát meg kell hogy kérdőjelezzem az elmúlt napok eseményei tükrében, amikor is tegnap a területfejlesztési bizottságban már egy olyan kormányrendeletet tártak elénk, amely a kistérségi területfejlesztési tanácsról szól, amikor megnézzük a költségvetést, amelyik már igaz, hogy nagyon csekély, de mégiscsak forrást tartalmaz a kistérségi területfejlesztési tanács tekintetében, amely jogintézmény jelen pillanatban Magyarországon nem létezik, illetve a területfejlesztési törvény, amiben ez szabályozható, még be sincs terjesztve a Ház elé.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem