DR. DORKOTA LAJOS

Teljes szövegű keresés

DR. DORKOTA LAJOS
DR. DORKOTA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Gaál Gyula államtitkár úr azt mondta, hogy az igazat, csakis az igazat. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Nem sikerült!) Ezelőtt egy évvel Fejér megye déli területének polgármesterei, a Polgármesterek Fejér Megyei Egyesülete a szocialistákkal megállapodást kötött. A szocialisták fűt, fát, csatornát, iskolát, kultúrát, mindent, amit kell, megígértek. Két héttel ezelőtt olvashattuk, hogy a polgármesterek éhségsztrájkra készülnek, mert valamennyi ígéretüket megszegték a szocialisták. Ezek a polgármesterek - pikantériája a dolognak - biztosítják Fejér megye közgyűlésében a szocialista többséget, azaz a szocialistákkal együtt kormányoznak. Az igazat, csakis az igazat! Én elhiszem, amit azok a polgármesterek állítanak, akik együtt kormányoznak a szocialistákkal. Azaz nincs pénz, rosszabb lesz a jövő év.
Dunaújváros: Dunaújváros szocialista polgármesterrel bír, itt ülne valahol a szocialista parlamenti képviselő is, de nincs itt. Éppen azon dolgozik otthon, hogy a jövő héten beterjesszen egy csomagot, kicsi Medgyessy-csomagot, az idei 1,3 milliárd hiány helyett jövőre 3,5 milliárd forint hiánnyal számolnak, azaz új adókat kell bevezetni, megszorító intézkedéseket, el kell adni a város meglevő vagyonát. Több pénzt az önkormányzatoknak? Kedves államtitkár úr, tisztelt képviselőtársaim, ezeket a szocialisták mondják, csak idéztem őket. Ez az igazság: nincs pénz, új adó kell és elvonások.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem