DR. DEUTSCH TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. DEUTSCH TAMÁS
DR. DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Ma azért gyűltünk össze, hogy egy problémacsokorról ejtsünk szót, az önkormányzatok életét sújtó problémákról, azonban a vita elmúlt három órája egy újabb problémát tett olyanná, amiről érdemes szót ejtenünk.
Néhány héttel ezelőtt a Heti Világgazdaság nevű, a jelenleg hivatalban lévő kormánnyal szemben negatív elfogultsággal nem vádolható lap fogalmazott úgy, hogy az a beszédmód, amit a szocialista és szabad demokrata képviselők, politikusok a közéletben meghonosítanak, nem más, mint a posztszocialista hagymáz. Valóban, ma is ezzel a posztszocialista hagymázzal találkozunk. Posztszocialista hagymáz - lehet, hogy önök a frakción belül értik ezt a beszédmódot: az önkormányzatoknak nincs semmi bajuk, ha van bajuk, az csak az elmúlt négy évvel kapcsolatos, nem igaz, hogy a béremelésekkel kapcsolatos terheknek, feladatoknak ne tudtak volna az önkormányzatok megfelelni, nem igaz, hogy az önkormányzatok ne állnának az anyagi teljesítőképességük csúcsán.
Egyetlenegy dolgot szeretnék kérni önöktől: gondolatjátékként, de még egyszer szeretném mondani, gondolatjátékként induljunk ki abból, hogy minden, minden, amit önök az elmúlt négy évről akár az önkormányzatokat illetően, akár bármely más területen gondolnak, igaz. Egyszer és mindenkorra induljunk ki ebből a gondolatjátékból. A kérdésem az, hogy miért nem próbálnak tenni annak érdekében, hogy ha az elmúlt négy év rossz volt, akkor most ne érezzék úgy az önkormányzati vezetők, hogy rosszabb helyzetben vannak. Márpedig a főváros önkormányzati vezetői, a főpolgármester úrtól a kerületi polgármesterekig, úgy érzik, hogy rosszabb helyzetben vannak, mint az elmúlt négy esztendőben voltak.
Erről a kérdésről kellene, azt gondolom, egymással szót váltani, és ha a 2004-es költségvetési törvényjavaslatra gondolunk (Az elnök jelzi az idő leteltét.), akkor feltehetőleg a jövő évet illetően is ezt fogják elmondani, hogy 2003-hoz képest is rosszabb helyzetben vannak. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem