BÚSI LAJOS

Teljes szövegű keresés

BÚSI LAJOS
BÚSI LAJOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Az első hozzászólásomban már említettem az európai uniós pályázati lehetőségeket. Közben elhangzottak a további kistérségi fejlesztéssel, illetve a régióval kapcsolatos megjegyzések is, de miniszter asszony is tett az expozéjában arra említést, illetve utalást, hogy a kormány garantálja, hogy nem fognak elmaradni vagy nem hiúsulnak meg önerő miatt olyan önkormányzati pályázatok, amelyek EU-s pályázatra vonatkoznának.
Pénzügyi vonatkozásban érdekes a dolog, mivel az önkormányzati szövetségek mindannyian egyetértve, ebben a kérdéskörben is állást foglaltak, és nem másképpen, mint abban, hogy az európai uniós támogatások utólagos finanszírozáson alapulnak. Mindannyian tudjuk, hogy az utólagos finanszírozásnak van egy olyan hátulütője, hogy előre kell finanszírozni. Képviselőtársaim elmondták, hogy milyen rossz finanszírozás van 2003-ban és mi várható 2004-re. Ezek után - amit önök sem vitatnak - nem lesz egy túl könnyű finanszírozási év például dologi kiadásokban, bérkiadásokban az önkormányzatok esetében, vagyonukat nagymértékben, jelentős részben eladták, túl kellett adni rajta, ezek után felmerül a kérdés, hogy hogyan és miképpen lehet lefinanszírozni ezeket a pályázatokon elnyert támogatásokat, főleg utólagosan.
Nem véletlen az ÁSZ elnökének az a reagálása, hogy a nem megfelelően működő intézményrendszerben gyakorta tapasztalható a pozícióval történő kereskedés, ez pedig nem más, mint azon későn lejövő számlák kifizetésének a faktorálása, amivel érdekes módon nagyon sokan tudnak élni olyan szervezetek, gazdasági társaságok közül, akiket nem is tudunk igazából beazonosítani, hogy kicsodák. Éppen ezért érdekes, hogy hogyan és miképpen lesz, lesz-e erre alap, illetve lehetőség, amit felvetettek ezek a szövetségek, hogy itt egy forrásfedezetet tudjon biztosítani a kormányzat (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) ezeknek az önkormányzatoknak.
Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem