BOTKA LAJOSNÉ

Teljes szövegű keresés

BOTKA LAJOSNÉ
BOTKA LAJOSNÉ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Rendkívüli izgalommal készültem a mai napra, hiszen pontosan szerettem volna tudni, hogy a “több pénzt az embereknek és az üres zseb” című jelige mögött milyen tartalmak húzódnak.
Nagyon örülök, hallgatva önöket, a közös aggódás okán, hiszen ebben közösséget tudunk vállalni. Több pénzt szeretnénk az embereknek, élhetőbb életet. Én, amikor erre a napirendre készültem, és erre a vitára, leginkább arra gondoltam, hogy a “több pénzt az embereknek” szlogen mögött az állami gondoskodás hogyan segíti a családokat és az önkormányzatokat. Mert valljuk be, mindkét szféra, mind az állam, mind az önkormányzat, akkor teszi jól a dolgát, ha ebből az emberek látják a hasznot, és ők élnek jobban. E megközelítésből, úgy gondolom, az üres zseb tartalmát érdemes azért végigvenni; már csak azért is, hogy a következmények közös felelősségét mindkét oldal tudja vállalni.
Amikor hallgattam képviselőtársaimat, és nyomtam a gombot, leginkább arra gondoltam, hogy az a program, amelyet mi az “esély a gyermekeknek” című programként meghirdettünk, és benne a tudáshoz való jog egyenlő esélyét próbáltuk biztosítani... - valójában mit tettünk ez ügyben. Ön beszélt az étkezésről és a tankönyvről, ami természetesen nagyon fontos. Én beszélek arról a programról, amelyet továbbfolytattunk az esélyek okán, az Arany János tehetséggondozó program, kis falusi gyermekek, tehetséges gyermekek felzárkóztatását segíti állami pénzzel.
Beszélhetek a nulladik évfolyamról, amely az idegen nyelvi és informatikai képzés megszerzését szolgálja állami támogatással, az önkormányzatok döntésének megfelelően.
(11.10)
Kell-e ecsetelnem ezen programok esélynövelő hatását, amikor a gyermekeink jövője nem azon múlik, hogy milyen családba született, milyen önkormányzat látja el a fenntartói feladatokat, hanem az állami gondoskodás számára a szorgalma és a képessége alapján biztosítja (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) az egyéni boldogulás lehetőségét.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem