BALOGH JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

BALOGH JÓZSEF
BALOGH JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ha valaki a televízióban nézi az itteni vitát, úgy gondolhatja, hogy az ellenzék teljesíti a kötelességét: az a dolga a régi bölcsesség szerint, hogy ellenkezzék, bár kulturálatlanabb esetben a kormány lejáratását prezentálja itt a parlamentben, legalábbis ennek a kísérletét.
Ugyanakkor azt is észlelhetik a kedves nézők, hogy vannak, akik lobbizási pozíciójavítás érdekében próbálják a helyzetet dramatizálni. Úgy gondolom, ezt is meg lehet érteni, és talán nem is eredménytelen. Ilyen vonatkozásban, úgy érzékelem, elsősorban azok vannak ilyen lobbizási pozíciójavítási helyzetben, akik az előző kormány kedveltjei voltak, és sajnálják, hogy most nem sikerült olyan mértékben jogtalan előnyökhöz jutniuk, mint az előző időszakokban.
Összességében, azt hiszem, akik jelen vagyunk, tisztában vagyunk azzal, hogy az önkormányzatok pénzügyi problémái valóban jelen vannak, de ez nem újdonság - ennek 13 éve tanúi vagyunk.
(11.20)
Bizonyos új helyzet előáll ebben az évben és a 2003-2004. évben, de úgy gondolom, hogy a körülmények változását figyelembe kell venni. Egyrészt a gazdasági növekedés nem olyan mértékű, mint szeretnénk vagy mint ígérte nekünk az előző kormány, kiürült a kassza, így vettük át, nyilván ennek a konzekvenciáit bizonyos tekintetben az önkormányzatoknál is érvényesíteni kell.
Egyetlenegy dolgot emelnék ki: való igaz, hogy a feszültségek kezelésére még a költségvetési vita hátravan, mi ebben, úgy gondolom, készek vagyunk az ellenzékkel is együttműködni a további lehetőségek feltárása érdekében. Teljesen biztos vagyok abban, hogy az önkormányzatok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) 2004-ben is stabilan fognak állni a lábukon, és egyetlenegy cég nem fog tönkremenni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem