BABÁK MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyra becsülöm és tisztelem Nyíregyháza polgármesterét, aki a polgári kormány ideje alatt az év polgármestere volt. Hozzászólásában azt mondta, hogy mennyi a bérköltség, és azt hiszem, a számok itt megkeverik a dolog lényegét, és aki a tévében nézi azt, hogy miről szól az önkormányzat, megtévesztette képviselőtársam. Mégpedig azért, mert ne a beruházásokról, hanem a működésről essék szó!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! 3100 önkormányzat van, amelynek eszébe nem jut, vagy ebből 1500-nak eszébe nem jut fejleszteni, működni kell. A működés pedig nagyon fontos dolog, hiszen perszonális szolgáltatást nyújt. Ennek a működési költségnek 80-85 százaléka bér és járulékai, 15 százalék az, amely a működéshez dologi kiadásként társul. Nos, tisztelt hölgyeim és uraim, a béreket megemelték, a járulékokat nem csökkentették, és a működéshez szükséges egyéb ráfordításokat, így a víz- és csatornadíjat, a villanydíjat, a szemétszállítást, a gázt, a telefont és egyéb dolgok áfáját és az árát megemelték. Nos, beszéljünk arról az 1500 önkormányzatról, amelynek nem 50 százalék a bérköltsége, hanem 85 százalék az éves teljes költségvetése!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Önök azt ígérték, hogy több pénzt az önkormányzatoknak. Tessenek megnézni azt, hogy az önkormányzatok többsége, a kicsik működni sem tudnak, ellehetetlenült a működésük, és önök kivéreztetik. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ezért növekszik a bérhiki, önhiki és nem tudom, hogy milyen hiki fog még jönni ahhoz, hogy egyáltalán ezeket a fontos személyes szolgáltatásokat megadják a település lakóinak.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ne a beruházásokhoz kalibrált költségekkel manipuláljanak itt, hanem arról beszéljenek, hogy 1500 önkormányzat működése lassan ellehetetlenül, kivérez, sőt mi több, a jövőjüket úgy élik föl, hogy vagyonukat is eladják, értékesítik, és nincs jövőjük.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem