ELNÖK (dr. Szájer József)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az alapajánlás 4., 17., 24. és 26. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Először a támogatott módosító javaslatokról döntünk, a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 195 igen, 9 nem szavazattal, 151 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még dönteni lehet.
Az 1. pontban Pap János a preambulum nyelvtani módosítását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen, 186 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
A 2. pontban Arnóth Sándor és mások az 1. § (2) bekezdésének módosításával azt kezdeményezik, hogy az adóbevétel energiagazdálkodási célelőirányzatot illessen meg. Az ajánlás 3. pontjában Pap János környezetvédelmi célokra kívánná ezt felhasználni. A két javaslat alternatív tartalmú.
Először a 2. pontról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 158 igen, 195 nem szavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
Most a 3. pontot teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 157 igen szavazattal, 194 nem szavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 7., 8. és 10. pontjaiban alternatív módosítási javaslatok találhatók a megújuló energia fogalmának megváltoztatására.
Először a 8. pontról döntünk Pap János javaslata alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen, 192 nem és 1 tartózkodással nem fogadta el.
Most az ajánlás 10. pontjáról döntünk, szintén Pap János javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 153 igen, 205 nem szavazattal nem fogadta el.
Kékesi Tibor javaslatát teszem fel szavazásra a 7. pont szerint. A bizottságok és az előterjesztő támogatják, de frakciókérésre külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 202 igen, 4 nem szavazattal, 152 tartózkodással elfogadta.
A 12. pontban Arnóth Sándor és mások az önkormányzati intézmény fogalmával egészítik ki a javaslatot. A 36. pontban ennek adó-visszaigénylési lehetőséget is biztosítani kívánnak. A két javaslatról együtt döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 163 igen, 191 nem szavazattal nem fogadta el.
A 13. pontban Czira Szabolcs és Ivanics István adófizetési kötelezettség alóli mentességet kívánnak biztosítani az energiát értékesítő költségvetési szervnek. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen, 192 nem szavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
A 14. pontban Arnóth Sándor és mások az energiát értékesítő kommunális fogyasztóknak adófizetési kötelezettség alóli mentességet javasolnak. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen, 195 nem szavazattal nem fogadta el.
(21.30)
A 20. pontban Pap János a 4. § elhagyását kezdeményezi, amely az energia mennyiségében állapítja meg az adóalapot és az ehhez kapcsolódó energiamértékeket. A javaslat kizárja a 21., 22., 23. pontokat. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen szavazattal, 194 nem ellenében nem fogadta el.
A 21., 22., 23. pontokban alternatívák vannak az adók mértékének meghatározására.
A 21. pontról döntünk Farkas Imre, valamint Orosz Sándor és Józsa István javaslata szerint. A bizottságok támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 22. pontról döntünk Márton Attila és mások javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen szavazattal, 195 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 23. pontjában Arnóth Sándor és mások a villamos energiára és földgázra javasolt adómérték megváltoztatását kezdeményezik: indítványozzák, hogy az adó mértéke ne lehessen magasabb, mint az uniós irányelvben meghatározott minimum adószint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 163 igen szavazattal, 192 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Kékesi Tibor azt kezdeményezi, hogy az adó visszaigénylésénél ne legyen szükséges egyes üzemek esetén a működési engedély megléte. A bizottságok, az előterjesztő egyaránt támogatja, de frakciókérésre külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 197 igen szavazattal, 10 nem ellenében, 149 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 38. pontjában Pap János a 7. § elhagyását kezdeményezi, amely az energiaadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat tartalmaz. Ez kizárja az ajánlás egymással összefüggő 16., 27., 39. pontjait, valamint a 40., 41. pontjait és a kiegészítő ajánlás 2. és 3. pontjait. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 192 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 40. pontjáról döntünk, amelyben Arnóth Sándor és mások azt kezdeményezik, hogy az energiaadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat a VPOP helyett az APEH lássa el. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 193 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 16., 27. és 39. pontjaiban Parragh Dénes és mások azt indítványozzák, hogy az adó-visszaigénylés szabályai helyett a törvényjavaslat adómentességi rendelkezéseket tartalmazzon. Ennek elfogadása kizárja a 41. pontot és a kiegészítő ajánlás egymással összefüggő 2. és. 3. pontjait. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 165 igen szavazattal, 194 nem ellenében nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 2. és azzal összefüggő 3. pontjairól döntünk, amelyet Kovács Tibor terjesztett elő. A bizottságok és az előterjesztő támogatják, de frakciókérésre külön döntünk. A javaslatok kizárják az ajánlás 41. és 42. pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 212 igen szavazattal, 12 nem ellenében, 137 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 29. és 45. pontjaiban Arnóth Sándor és mások azt kezdeményezik, hogy a távhőtermelő létesítményt üzemeltető személy teljes körű kompenzációban részesüljön. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 195 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 33. pontban Parragh Dénes és mások egyes közlekedési vállalatoknak is biztosítani kívánják az adó-visszaigénylés lehetőségét. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 163 igen szavazattal, 197 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 34. pontban Podolák György adó-visszaigénylési lehetőséget kíván biztosítani egyes energiaigényes tevékenységet folytató adóalanyok részére. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 163 igen szavazattal, 192 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 35. pontban Kósa Lajos, Ivanics István a tömegközlekedés részére villamos energiát szolgáltató közüzemi szolgáltató részére adó-visszaigénylési lehetőséget biztosítanának. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 167 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 37. pontban Kósa Lajos, Ivanics István az önkormányzati fenntartású intézménynek energiát értékesítő közüzemi szolgáltatót is az adó-visszaigénylési körbe vonnák. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 166 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 4. pontjában Göndör István a 9. §… (Göndör István: Visszavontam!) Visszavonta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nem érkezik jelzés.) Ilyen jelzést nem látok.
Tisztelt Országgyűlés! Zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem