TELEKI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen a szót. Azt gondolom, nagyon nehéz megszólalni, csupáncsak azért, mert mint ismeretes, az elmúlt héten a magyarországi cigányság egy nagyobb része elment Rómába azért, hogy kapjon egy áldást. (Szórványos derültség az ellenzék padsoraiban.) Ez azért fontos, mert mi azt kértük ott, Rómában is, és azt kérjük itt, Magyarországon is, hogy valóban fontos lenne az, hogy az egyenlő esélyek valóban érvényesülni tudjanak.
Akkor, amikor egy törvénytervezet megszületett, és ez a törvény most a parlament előtt van, azt gondolom, a konstruktivitásnak abba az irányba kellene elmozdulnia, hogy a törvény minél előbb legyen elfogadva, annak érdekében, hogy azok, akikről ez a törvény szól, tudják élvezni a törvény minden egyes paragrafusát, minden egyes törvényi cikkelyét, mert azt gondolom, hogy ha időt akarnak nyerni és időt akarnak húzni az ellenzék oldaláról, akkor ezt rosszul teszik, mert pontosan azokért nem szabadna, akikért szól ez a törvény.
Tehát ennek érdekében azt kérném - akár a romák, a cigányok, akár a nők, a fogyatékosok miatt kérném -, hogy konstruktív hozzáállással próbáljuk meg ezt a törvényt minél hamarabb elfogadni, nem pedig azon gondolkodni, hogy vissza kellene vonni ezt a törvényt.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem