KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Teljes szövegű keresés

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt gondolom, minden képviselőtársam tudja, hogy egyetlen irányelv sem írja felül a nemzeti alkotmányokat. Tehát képviselőtársaim figyelmébe ajánlom a magyar alkotmány 70/A. §-át, amely ugyan nem közvetlen hivatkozási forrása az egyenlő bánásmódról szóló törvénynek, hiszen a diszkrimináció tilalmáról szól, de az ott felsorolt diszkriminációs tilalmi esetek teljesen egyértelműek.
A második megjegyzésem: nagyon megkérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek elolvasni a törvény 22. §-ának b) pontját, amelyhez egyébként pontosító módosító indítványt nyújtottunk be. És innentől kezdve nem értem, hogy miről beszélnek, hiszen a vallási vagy más világnézeti meggyőződésen, illetve nemzeti és etnikai hovatartozáson alapuló intézményekre lehetővé teszi a különbségtételt.
Végül, harmadszor: nagyon kérem képviselőtársaimat, ismerkedjenek meg a közoktatásról szóló törvénnyel, és gondolják meg, hogy az, amit drámai módon előadtak a muzulmán gyerek felvételéről a zsidó iskolába, vajon megállja-e a helyét. Egyébként a 19. és 81. § megismerését ajánlom képviselőtársaimnak.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem