KÓSA LAJOS

Teljes szövegű keresés

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ennek a törvénynek a tárgyalása akár állatorvosi ló is lehetne az esélyegyenlőség és főleg a hölgyek esetében. Hiszen túl azon, hogy nem sok esélyegyenlőségi törvényt fog tárgyalni a parlament - és pont azon, ami állítólag a legfontosabb -, nem tudta megszervezni a Szocialista Párt meg a kormány azt, hogy a miniszter jelen legyen. Függetlenül attól, hogy a kormányban hogy van elosztva ennek az ügynek a vitele, megkockáztatom, hogy az esélyegyenlőségi miniszternek ennek a törvénynek a tárgyalásánál - ha tényleg komoly ez - itt kell lennie.
De nem is ez a legelképesztőbb, kedves képviselőtársak, hanem az, ahogy Göndör István ehhez az ügyhöz közelít. Ez világosan mutatja, fogalma sincs arról, hogy a megjegyzésében mi a bántó, mert nem is értette. (Taps az ellenzéki oldalon.) Nem értette azt, ha feláll, és azt mondja egy hölgynek személy szerint, biztosíthatom, hogy sohasem fogom önt szexuális tárgynak tekinteni, az nem udvariasság, hanem sértés. A magyar nyelv gazdag. Ha ön általános alanyt használ, és azt mondja, biztosíthatom önöket arról, hogy sohasem fogom a hölgyeket szexuális tárgynak tekinteni, akkor legalább értettük volna, hogy miről van szó. De egy ilyenfajta sértés nem megengedhető a magyar parlamentben, mert ma már szerencsére előbbre tart az ország ennél, oly mértékben, hogy jobb társaságban - nem a parlamentben, hanem jobb társaságban - Göndör Istvánt nagyon komolyan rendreutasítanák egy ilyen szövegért, mert ez sértés a hölgyek számára.
Azt kell tehát mondani, hogy sajnálatos módon állatorvosi ló az, ahogy ez a törvény tárgyalódik itt a parlamentben és ahogy néhány képviselő hozzászól, nem is értve, hogy ezzel és az ő hozzászólásával mi a baj. Sőt, még az elnézését is úgy fogalmazza meg, hogy megismétli ugyanazt a sértést, amit egyszer már kifejtett.
Tisztelt elnök úr, ezt szerettem volna hozzátenni. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem