HARRACH PÉTER

Teljes szövegű keresés

HARRACH PÉTER
HARRACH PÉTER (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egy egészséges társadalom közösségekre épül, és egy egészség közösség tudja kezelni a megkülönböztetéseket. Súlyos megkülönböztetés egy egészséges családban, egyházi közösségben, máshol nem létezik. De létezik pozitív diszkrimináció, és létezik egészséges megkülönböztetés.
A törvény az egyenlő bánásmód differenciált megoldásait nem keresi. Az eltérő élethelyzetű jogalanyokat egyformán kezeli, vagyis ez a törvény általánosít, és nem adekvát megoldásokat keres.
Az előbb elhangzott a két előttem szóló képviselő szájából mindaz, amit itt érdemes elmondani, de hadd konkretizáljam ugyanezt a kérdést!
Az uniós ajánlásoknál többet akar, túl akar azon tenni ez a törvény, ugyanis a 2000/78. EK-irányelv 4. cikk 2. pontja így szól: elvárhatják bizonyos intézmények az értük dolgozó személyektől, hogy a szervezet szellemiségéhez hűen tevékenykedjenek. Ha az a példa, amit Surján László említett, vagy kiegészítjük egy másikkal, teszem azt azzal, hogy a rabbiképzőbe kénytelenek felvenni egy mohamedánt, mert nem lehet megkülönböztetni, és mondjuk, csak azért, mert ő jobban ismeri a mózesi könyveket, arra a tanításra ezek szerint alkalmasabb, akkor hová jutunk. Tehát ilyenfajta antidiszkriminációs tilalom bizonyos intézményekkel szemben nem működik.
De beszélhetnék arról is, hogy a közvetett diszkrimináció fogalmát nem definiálja rendesen ez a törvény. Legfeljebb egy másik hozzászólásban kell erről szólnom, mert az időm letelt, elnök úr.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem