GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Eredendően Bernáth Ildikó hozzászólására akartam reagálni. De ezt megelőzően hadd mondjam el, hogy a házbizottságban tudtuk, amikor eldöntöttük, hogy ezt a vitát abba a szünetbe illesszük be, ami a költségvetés közben van. (Egy hang az ellenzéki oldalról: A kormánytól még sincs itt senki.) De Baja államtitkár úr itt van a tárcától, tehát van képviselője a tárcának.
A másik: képviselő asszony, ünnepélyesen kijelentem, hogy soha nem fogom szexuális tárgynak tekinteni. (Nagy zaj az ellenzéki oldalon.) Hadd mondjam el, hogy ez a törvény számunkra rendkívül fontos, és bántónak éreztem azt, amikor azt mondta a képviselő asszony, hogy miért húzzuk ilyen sokáig. Képviselő asszony, én itt voltam a vita első szakaszában is, akkor konszenzus alakult ki arról, hogy legyen idő módosító indítványokat benyújtani. A képviselő asszony is elmondott most jó néhány problémát - nem fogok mindre kitérni -, amelyek valójában indokolják, hogy módosító indítványokkal ezt a törvényjavaslatot lehet javítani. Arra volt lehetőség ebben a három hétben, hogy ezt megtegyük, és az volt a szándékunk, hogy ma este ezt a vitát már próbáljuk lezárni - csak ennyi.
Láttam a képviselő asszonyon, hogy indulatos lett. Bocsánatot kérek, nem bántó szándékkal mondtam, ön használta azt a kifejezést, hogy a férfiak döntő többsége a nőket annak tekinti. Ezért mondtam; én tisztelem önt, és nem tekintem annak.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem