DR. SZABÓ ERIKA

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ERIKA
DR. SZABÓ ERIKA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Most az általános vita folytatásában nem kívántam hozzászólni, hiszen vezérszónoki beszédemben elmondtam a törvényjavaslattal kapcsolatos összes kifogásunkat, de mivel látható, hogy ez a vita elhúzódott, egy tízórás költségvetési szavazás után is olyan komoly aggályok merülnek fel ezzel a törvényjavaslattal kapcsolatban, amelyek itt elhangzottak, ezért kérem a kormányt, és kérem a kormánypárti képviselőket, hogy szorgalmazzák, hogy ezt a törvényjavaslatot vonják vissza.
Ez sokkal komolyabb kérdéskör annál, semhogy elkapkodottan, ilyen módon, bezsúfolva a szavazások közé, tárgyaljunk róla. Ez nem felel meg az Európai Unió ajánlásának sem, hiszen kormánytól független szervet kellene létrehozni annak vizsgálatára, hogy az egyenlő bánásmódot vagy az esélyegyenlőséget megsértették-e; önök a kormány alá rendelik, tehát ez ellentétes az Unió szabályzatával.
Egyébként pedig az európai uniós ajánlások mind kötelezőek lesznek Magyarországra, ha tagjai leszünk az Uniónak; semmi nem hajt bennünket, hogy most ez a törvény ilyen elkapkodott formában megszülessen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem