DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szászfalvi László képviselőtársam felszólalása indított arra, hogy két percben szót kérjek, de legyen szabad előtte elmondanom, hogy úgy érzem, nagy reményekkel nézhetünk ennek a törvénynek a fogadtatása elé. Ha ezt a törvényt a parlament úgy fogja fogadni, mint ezt a vitát - beszélgető, oda nem figyelő csoportok, és az esélyegyenlőségi miniszter asszony hiánya -, akkor ez a törvény méltó helyére kerül. Ezt a törvényt egyébként én szeretném törvényként látni. Ennek a törvénynek az alapgondolatával egyetértek, mégis, az előbb említett és kicsit talán provokatívnak tűnő felütés azt üzeni, hogy ezzel a törvénnyel komoly bajok vannak.
Egyetlen dolgot szeretnék kiemelni és aláhúzni az előttem szóló felszólaló mondanivalójából, nevezetesen azt, hogy ez a törvény néhány ponton átesett a ló másik oldalára. Szászfalvi László képviselőtársam elmondta, hogy egyházi szempontból nagyon sok minden elfogadhatatlan ebben a törvényben. Én ezt most európai uniós szemmel szeretném aláhúzni. Azok a mentességek, természetszerűleg az egyházak sajátságainak az elismerése benne van az európai uniós direktívában. Nem érti a pedagógiát az, aki azt állítja, hogy egy egyházi iskolában csak a hittanárnak kell világnézetileg elkötelezettnek lenni. Én magam egyházi iskolában szereztem az érettségimet, és meg kell mondanom, hogy bár kiváló hittanáraim voltak, világnézetem alakulásában a matematika- és a fizikaoktatás legalább olyan nagy szerepet játszott, mint a valódi hitoktatás. Én azt hiszem, hogy aki ezt nem ismeri fel és nem ismeri el, az nem érti, hogy miről szól a történet. Azt gondolom, hogy ez megfontolásra kell késztessen minket.
Egyebekben pedig: mint magyar állampolgár, mindenfajta világnézeti kötöttségtől függetlenül, őszintén csodálom azokat, akik normálisnak tartják azt, hogy egy iskolában megjelenő pedofil pedagógust ne lehetne a pályáról eltávolítani.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem