BERNÁTH ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Azt hiányoltam, tisztelt férfi képviselőtársaim, hogy a benyújtott törvényjavaslat bár számos más törvényt módosít a tekintetben, hogy az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség megfelelően bekerüljön a felsorolt törvényekbe, eközben ugyanez nem kerül be a reklámtörvénybe, annak a módosítására nem kerül sor.
(20.00)
Egyetlenegy példával azért mégis hadd illusztráljam. Lehet, hogy indulatos volt a felszólalásom, de ezt valamennyiünkért teszem. Ha végigmennek a Nagykörúton képviselőtársaim, akkor nap mint nap szembesülnek azzal a reklámmal, amely egy amerikai gyorséttermi lánc reklámja, és a szövege a következő: Te is lehetsz melltartó! Két férfikéz pedig tart egy zsömlét valamilyen hússal.
Na kérem, ez az, ami, úgy gondolom, sérti a női méltóságot, sérti a nőket. Ezt szeretném elkerülni, ezért természetesen módosító javaslatot nyújtottam be a törvényhez, és remélem, hogy megértésre talál szocialista képviselőtársaimnál, akár férfiak, akár nők. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem