BERNÁTH ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Urak, Államtitkár Urak! Ezt a törvényjavaslatot, amelynek most zajlik éppen az általános vitája a vezérszónoklatokat követően, hetekkel ezelőtt nyújtotta be a kormány. Számunkra érthetetlen, mi volt az oka annak, hogy heteken át tologatta ennek a rendkívül jelentős törvényjavaslatnak a vitáját, illetve a részletes vitáját, majd elfogadását. Én arra kérem az államtitkár urat, aki az Igazságügyi Minisztérium képviseletében van jelen, hogy a záróvitában szíveskedjenek erre majd választ adni.
Továbbá választ várok arra is, hogy igaz, ezt a törvényjavaslatot az igazságügy-miniszter úr terjesztette be a kormány nevében, de azt gondolom, joggal vártuk volna el vagy joggal várnánk el, hogy legyen itt ennek a vitának a lefolytatása során Lévai Katalin miniszter asszony is, aki az esélyegyenlőségért felel. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nem érdekli!)
A benyújtott törvényjavaslat több törvény módosítását öleli fel, illetve javasolja. Többek között foglalkozik a munka törvénykönyve módosításával, illetve van egy jelentős fejezet, amely a foglalkoztatással, a munkaviszonnyal, a foglalkoztatási viszonnyal kapcsolatos hátrányos megkülönböztetést taglalja, illetve ennek a megszüntetésére tesz kísérletet, tesz javaslatot. Az egyik ilyen javaslat a nők hátrányos megkülönböztetésének kiküszöbölését célozza, ez pedig nem lenne más, mint az esélyegyenlőségi terv elkészítése, amivel elviekben egyet is értünk. Erősen kifogásoljuk azonban azt, hogy mindennek az esélyegyenlőségi tervnek az elkészítése kizárólag az állami tulajdonú vállalatokra, illetve költségvetési szervekre vonatkozna. (Folyamatos zaj.)
(19.40)
Miről is szól ez az esélyegyenlőségi terv? Arra kellene vonatkoznia, hogy… (Folyamatos zaj.) Tisztelettel arra kérem az elnök urat, hogy szíveskedjen intézkedni az ügyben, hogy ne kelljen kiabálva elmondanom a felszólalásomat. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból. - Az elnök csenget.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem