DR. NÉMETH IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Egyetértek a képviselő úrral. Úgy gondolom, hogy korrigálnunk kell azokat a hibákat is, amelyek a kilencvenes évek elején történtek a kárpótlás és a részaránytulajdon-kiadás kapcsán. Hogy igazából ez mit is jelent a gazdálkodók vonatkozásában, az most fog kiderülni az európai uniós támogatások folyósítása kapcsán, hiszen számtalan gazdálkodó esetében ki fog derülni, hogy bizonyos támogatásokhoz miért nem tud hozzájutni, illetve nem tudjuk a támogatásokat olyan módon illeszteni egy-egy ágazathoz, mint ahogyan ezt mi szeretnénk.
Természetesen egyetértek abban a képviselő úrral, a legfontosabb dolog az, hogy a vidéki emberek megélhetését ott helyben tudjuk biztosítani, és a mezőgazdasági tevékenységek többségénél elkerülhetetlen, hogy földtulajdon-használati, illetve tulajdoni lehetőségeik legyenek. Az utóbbiak fognak jobban járni, hiszen bizonyára az emelkedő földárakkal párhuzamosan a haszonbérleti díjak is növekedni fognak, és ez a jövedelem nemcsak az ő javukat szolgálja, hanem az olcsóbb élelmiszer-beszerzés lehetőségeit is biztosítja.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem