DR. HAVAS SZÓFIA

Teljes szövegű keresés

DR. HAVAS SZÓFIA
DR. HAVAS SZÓFIA, az egészségügyi bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az egészségügyi bizottság megtárgyalta a T/6461. számú, a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazása különös szabályairól szóló törvényjavaslatot, és azt általános vitára alkalmasnak találta többségi szavazás után.
A bizottság feladat- és hatáskörébe, valamint érdeklődési körébe is beletartozik elsősorban az alkohol, a cigaretta és a vágott dohány jövedéki adója, annak forgalmazása, illetve mértéke. Ez teljesen elfogadható egy olyan bizottság esetében, amely nap mint nap találkozik a fent említett termékek hatásaival. A bizottságban gyakorlatilag jelentősebb ellenvélemény nem hangzott el, külön kiemelésre került a törvénytervezet időszerűsége, amely a csatlakozás által teljessé válik a jövedéki oldalról. Reményeink szerint ez az új törvény segíti mind a gazdálkodókat, mind a vámhatóságokat abban, hogy érthetőbbé és könnyebben kezelhetővé váljék a jövedéki szabályozás.
Fölmerültek a bizottsági ülésen olyan kérdések is, amelyeket később az általános vita kapcsán részleteiben is meg kívánnánk tárgyalni, de még egyszer: a bizottság alkalmasnak találta plenáris vitára.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem