DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN

Teljes szövegű keresés

DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN
DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN, a környezetvédelmi bizottság előadója: Nincs semmi gond. (Derültség.)
Szeretném jelezni, hogy egy napirendi pont nagyon jó hangulatú tárgyalására került sor, amikor ezt a törvényjavaslatot tárgyalta a környezetvédelmi bizottság, de azért a végén számomra is meglepő volt, hogy egyrészt a környezetvédelmi bizottság egyhangúlag támogatta az általános vitára való alkalmasságot, és szinte közfelkiáltással kértek meg arra, hogy az egész bizottság álláspontját tolmácsoljam. Ez ritkán fordul elő, de úgy látszik, vannak ilyen ügyek. Például ez egy ilyen ügy, ahol megállapítottuk, ha egy picit késve is, de elénk került ez az EU-harmonizációs törvénycsomag, bár saláta jellegűnek is lehet minősíteni, de ez az egész jogrendszerünkből adódik. Mi szeretjük eldugni ide, oda, amoda a különféle jogi szabályozásunkat, ezért mindig nehéz áttekinteni, hogy egy-egy EU-s irányelvet hogyan tudjuk beépíteni a joganyagba.
A megoldási javaslatokat a bizottságunk jónak találta. Természetesen bennünk is felmerültek kérdések, vajon hogyan lesz a finanszírozás, hogyan fogja tudni biztosítani a parlament azt, hogy az ivóvízprogramot, illetve a keretprogramot megfelelően ki tudjuk szolgálni. Ez a probléma természetesen élő, eleven probléma. Mi nagyon jól tudjuk, hogy egy törvény, egy jogszabály pénzt nem alkot, ezt a kormányzatnak kell az éves költségvetési javaslataiban beterjeszteni, majdan a parlamentnek kell majd folyamatosan elfogadnia.
Többen feltették azt a kérdést, hogy a végrehajtásra vonatkozó szabályozás mikorra készül el. A bizottságunk megnyugodott, mert arról kaptunk tájékoztatást, hogy a jövő év elejére, de legkésőbb az első félév végére a végrehajtásra vonatkozó szabályok megszületnek, és ebből sem lesz probléma az elkövetkező időszakban.
Egyetlenegy dolog volt, amelyben mindannyian javasoltuk a módosítást, ez pedig nem más, mint az, hogy a vízgazdálkodási törvény jelenlegi szövegezése pontosabb és precízebb legyen, ahol a vízparti élőhely mellett a vízben élő növényeket és állatokat is védjük. Vélhetően, ha benyújtjuk ezt a módosítást, akkor ez a rész is rendben lesz, és ebből adódóan nem lesz semmiféle probléma.
Összességében a környezetvédelmi bizottság örömmel fogadta ezt a törvényjavaslatot, és kívánja, hogy a parlament minél előbb fogadja el.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem