MOLNÁR ALBERT

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT, a gazdasági bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Kedves Képviselőtársaim! A gazdasági bizottság november 12-ei ülésén tárgyalta meg az előttünk fekvő törvényjavaslatot, és 16 igen, 8 nem szavazattal általános vitára alkalmasnak találta. Arról, hogy miért van szükség a módosításra, igazából nem kellett senkit meggyőzni, hisz mindenki emlékezett a Postabank, az Ybl Bank, az álbrókerek, álbankok, álbankárok, mesés hozamok hirdetésekre az újságban, és felvetődött, hogy milyen garanciája van azoknak az embereknek, akik a pénzintézeteket használják, tehát a betéteseknek.
A pénzügyi bűnözés formái nap mint nap új áldozatokat szednek.
(21.30)
A gazdasági bizottság tagjai egy közepesen hosszúra nyúló vitát folytattak a törvénytervezet felett. A lakáshitelezés terén annyiban módosul, hogy a fogyasztási kölcsönökhöz hasonlóan a lakáshitelek esetén is ki kellene számolni a teljes hiteldíjmutatót.
Vita alakult ki azon a mondaton, hogy a törvényjavaslat szervezeti változásra is javaslatot tett, amelynek keretében az eddigi egyszemélyi vezetés helyett egy tanács lenne és egy hivatal. A felügyelet gazdasági függetlenségén a törvénytervezet nem változtat, tekintetbe veszi azt, hogy továbbra is a piaci intézmények által befizetett díjakból kell gazdálkodnia. Itt megoszlottak a vélemények, a többség azonban úgy találta, hogy a felügyelet önállósága ezzel nem sérül.
A közjegyzők tevékenységével kapcsolatban elhangzott, hogy magas a díjuk, és itt nincs piaci verseny. Volt egy olyan javaslat is a közjegyzői díjjal kapcsolatban, hogy a hitelezésnél a közjegyzői díj épüljön be a THM mutatóba.
Tehát a többség általános vitára alkalmasnak találta, és javasolja az Országgyűlésnek az elfogadását.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem