JUHÁSZ FERENC

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC honvédelmi miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt szeretném leszögezni, mint ahogy valamennyi kormányzati területen, úgy a Magyar Honvédség egésze, benne a Katonai Biztonsági Hivatal és a Katonai Felderítő Hivatal sem mentesülhet az alól, hogy az elmúlt esztendőkben megnövekedett létszáma egy részétől megváljon.
Teljesen természetes, amikor a kormány a központi bürokrácia csökkentéséről dönt, akkor ez valamennyi szervezeti elemre igaz. Nem kitüntetett szerepet töltenek ők be, semmiféleképpen nem arról van tehát szó, hogy egy-egy területen nagyobb és súlyosabb létszámcsökkentésről döntöttünk volna, mint másutt; ők ugyanolyan formában és ugyanolyan mértékben részesülnek abból a megszorításból, amit a tárca egész területén elvégeztünk. Azt kell tudniuk, hogy a honvédelmi tárcánál a jelenleg mintegy 35-40 ezer ember jelentős része sajnos vezetői beosztásokban ül, jelentős része vezetői feladatokat lát el, miközben a csapatszolgálatnál, a csapattagozatban nagyon sok helyütt munkaerő-problémákkal küszködünk.
Nem véletlen az a kettősség, hogy miközben toborzást folytatunk az egyik oldalról, aközben pedig a másik oldalon kénytelenek vagyunk viszonylag jól felkészült és egyébként kiváló feladatot ellátó kollégáktól is megválni, ha és amennyiben ők más területen nem vállalnak feladatot.
Arról kívánom önt és a Ház valamennyi képviselőjét tájékoztatni, hogy az elmúlt időszakban a Katonai Biztonsági Hivatalnál minden egyes kollégának munkahelyet igyekeztünk szerezni, két, azaz kettő kollégának nem sikerült mindösszesen, azért, mert maguk nem vállalták. Kimondottan állásbörzét és más tevékenységet szerveztünk azért, hogy ők ne kerüljenek nehéz helyzetbe.
Úgy látom, hogy az időm lejárt, ezért majd a következő egy percben szeretnék még reagálni. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem