DR. POLT PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. POLT PÉTER
DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ahogy ön említette, 2002 decemberében két iszlám közösség, szervezet tett feljelentést a Magyar Demokratában megjelent cikk miatt az ön által említett személlyel szemben, és a rendőrség még akkor elrendelte a nyomozást.
Ez év szeptemberében valójában a többszöri idézés ellenére először nem jelent meg, majd szeptember közepén megjelent egy idézésre, akkor gyanúsítottként kihallgatták; közösség elleni izgatás bűntettének alapos gyanúja volt az eljárás alapja. Ezt követően tett a rendőrség indítványt - tehát a rendőrség tette az indítványt - nevezett személy elmeorvos szakértői vizsgálatára. Ezt azzal indokolták, hogy az újságokban kifejtett véleménye, illetve a hatóság előtt tanúsított magatartása ezt a vizsgálatot megalapozza.
Az indítványnak, pontosabban az előterjesztésnek tett eleget a VI.-VII. kerületi ügyészség, amely kirendelte szeptember 29-én emlékezetem szerint az elmeorvos szakértőt, időközben azonban a rendőrség az egész ügynek az anyagát átküldte a kerületi ügyészségnek jogi állásfoglalás kialakítása végett. Az ügyészség valamennyi iratot átnézte, majd az 1992-es és 1996-os alkotmánybírósági határozatok alapján a nyomozás megszüntetésére hívta fel a rendőrséget, tekintettel arra, hogy a tárgybeli cselekmény nem bűncselekmény, tehát valóban beletartozik a szólásszabadság keretébe, és nemhogy elmeorvos szakértői vizsgálatnak, de büntetőeljárásnak sincs helye.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem