ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a regisztrációs adóról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/5483. számon, az egységes javaslatot pedig T/5483/9. számon kapták kézhez a képviselők.
Az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, így a határozathozatalok előtt záróvitára is sor kerül.
Kezdeményezem, hogy a benyújtott módosító javaslatokat összevontan tárgyaljuk meg. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványt elfogadta.
Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1-7. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. (Nincs jelentkező.) Egyetlen képviselőtársam sem jelezte felszólalási szándékát. Megkérdezem László Csaba pénzügyminiszter urat, illetve Veres János államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni. (Dr. Veres János: Nem.) Nem kíván. Köszönöm szépen.
Most a határozathozatalok következnek. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait a T/5483/11. számú ajánlás 1-7. pontjai alapján. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
188 igen szavazattal, 171 nem ellenében, tartózkodás nélkül az Országgyűlés a módosító javaslatokat elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a regisztrációs adóról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
188 igen szavazattal, 171 nem ellenében, tartózkodás nélkül az Országgyűlés a határozatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozza, hogy az Országgyűlés elnöke a törvény sürgős kihirdetését is kezdeményezze.
Kérdezem az Országgyűlést, felkéri-e az Országgyűlés elnökét, hogy az elfogadott törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze a köztársasági elnöknél. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
189 igen szavazattal, 168 nem ellenében, tartózkodás nélkül az Országgyűlés felkérte az Országgyűlés elnökét a sürgős kihirdetés kezdeményezésére.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem