ELNÖK (Harrach Péter)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/1468. számon, az egységes javaslatot pedig T/1468/17. számon kapták kézhez.
Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, ezért záróvitára is sor kerül. Indítványozom, hogy a záróvitában összevontan tárgyaljuk meg a benyújtott javaslatokat. Aki az indítvánnyal egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az összevont vitaszerkezetet elfogadta.
Megnyitom a záróvitát a T/1468/22. számú ajánlás 1-4. pontjaira. Felhívom a figyelmüket, hogy a képviselői felszólalásokra e záróvitában is 5 perc áll rendelkezésre. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Mivel jelentkezőt nem látok, a záróvitát lezárom. Nyilván a belügyminiszter asszony sem kíván válaszolni a vitában el nem hangzottakra. (Dr. Lamperth Mónika nemet int.)
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Felhívom figyelmüket, hogy az egységes javaslat és a módosító javaslatok elfogadásához is az alkotmány 44/C. §-a alapján a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Először a módosító javaslatokról döntünk. Ezek közül elsőként az ajánlás 2. pontjáról határozunk, melyet az alkotmányügyi bizottság támogat. Ennek elfogadása kizárja az ajánlás 3. pontját. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 340 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 1. pontjában Bőhm András a 2. §-ban a forrásmegosztási rendelet egyes külön szabályait terjeszti elő. A bizottság nem támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 29 igen szavazattal, 324 nem ellenében, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 4. pontjában Bőhm András a 7. §-t hatályba léptető rendelkezéssel egészíti ki. A bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 10 igen szavazattal, 335 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 344 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot az egységes javaslat módosított szövege szerint elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem