SZALAI ANNAMÁRIA

Teljes szövegű keresés

SZALAI ANNAMÁRIA
SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt elnök asszony. Itt többek memóriája rendkívül rossz, vagy nem kísérték végig a médiával kapcsolatos elmúlt évekbeli vitákat. Bár ez a mai törvényjavaslat nem arról szól, hogy ezt kísérjük végig, de Keller képviselőtársamat azért szeretném helyre tenni (Derültség.), mert ő rendkívül rosszul emlékszik. (Közbekiáltás az MSZP soraiból: Hoppá!)
Az előző kormány először is szerette volna átfogó módon módosítani a médiatörvényt, de hamar kiderült, hogy a baloldali pártok, az MSZP és az SZDSZ ehhez semmilyen formában nem járul hozzá. Úgyhogy nem tudtuk volna - ha akartuk volna sem - a médiatörvény által stabilizálni a közmédiumok gazdasági helyzetét. Gúzsba kötve táncoltunk. Egyetlen lehetőségünk volt, az, hogy a költségvetésből pluszforrásokat biztosítottunk.
Emlékeztetni szeretném Keller képviselő urat, hogy ezt önök soha nem támogatták. A költségvetés kénytelen volt többletforrásokat biztosítani mind a Duna TV-nek, mind a Rádiónak és a Magyar Televíziónak. Önök ezt sosem támogatták. Sőt, kormányra lépésük első megnyilvánulása az volt, hogy még a hitelfelvétel lehetőségétől is megfosztották ezeket.
Ha ön segítségnek nevezi azt, amit az elmúlt években és most tettek, akkor nem ismerjük a magyar szavak tartalmát, vagy máshogy értelmezzük. Ön ugyanis följelentette több alkalommal a rendőrségnél a Televíziót, vizsgálatot folytat az ügyészség, vizsgálatot folytat az ÁSZ, vizsgálatot folytat a felügyelőbizottság, az ellenőrző testület, és ön, az MSZP ökle most még létrehozatott a médiatörvény megerőszakolásával egy újabb vizsgálóbizottságot.
Legyen vizsgálat, egyetértek vele, csak azt ne mondja, hogy ezzel nagyon meg tudja segíteni a Magyar Televíziót és a Rádiót. Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem