KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Ígérem, hogy a finanszírozással kapcsolatban utoljára szólok, de Szalai Annamária képviselő asszonynak a megszólalását nem lehet viszontválasz nélkül hagyni.
Képviselő Asszony! Való igaz, hogy a Magyar Televízió jelentős költségvetési támogatást kapott közvetlen, illetve közvetett formában, ez kétségtelen. Azt, hogy feltételek nélkül kapta, rendszeresen kifogásoltuk, és a problémák abból fakadtak, hogy feltételek nélkül kapták. A Magyar Rádió is kapott támogatást tavaly, nem túl jelentős összegben, meghatározott célra kapott támogatást. A Duna Televízió, képviselő asszony, nem kapott, mert folyamatosan, amikor kísérletet tettünk arra, hogy költségvetési támogatásban részesüljön, önök ezt leszavazták. Ön szóba hozta azt, hogy az új kormány visszalépett bizonyos V. hó 15-én meghozott döntésekből, de nézzük meg, hogy miből lépett vissza.
Képviselő asszony, a költségvetési bizottsági ülésen kiderült, hogy a Magyar Rádió nem akart felvenni hitelt, nem kérte, hogy a kormány kezességet vállaljon kétmilliárd forint értékben, és mégis vállalt a kormány kétmilliárd forint kezességet. Ott erőlködött a köztelevíziónak az elnöke, hogy bebizonyítsa, semmiféle hitelfelvételi szándékuk nem volt. Tehát akkor megkérdezem: miből lépett vissza az új kormány? A televíziónak nagy valószínűséggel hasonló volt a hitelfelvételi szándéka és az ezzel kapcsolatos kezessége. A Duna Televíziónál pedig tudja, mit fogalmazott meg V. hó 15-én a leköszönő kormány? Hogy úgy látja, szüksége van a Duna Televíziónak kétmilliárd forintra, de ezt majd oldja meg a következő kormány.
Na, ennyi volt az önök segítsége, és ezért értelmetlen tovább folytatni ezt a vitát a közszolgálati médiumok finanszírozásáról.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem