KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Miközben a törvényjavaslat egészen másról szól, képviselő asszony a közmédiumok finanszírozását is szóba hozta. Nevezetesen, olyan kijelentést tett, ami abszolút semmi valóságtartalommal nem bír. Ugyanis amikor azt mondta, hogy a nemzeti középnek nevezett balliberális koalíció tönkre akarja tenni a Duna Televíziót finanszírozási oldalról, akkor jelzem, képviselő asszony, ezzel teljesen megalapozatlan állítást tett. Nagyon hamar felejtett ön.
Ugyanis az elmúlt ciklusban kétszer kíséreltük meg azt, hogy költségvetési támogatással segítsük a Duna Televíziót a működésében, és mind a kétszer önök akadályozták meg azt, hogy ez a költségvetési támogatás elfogadást nyerjen. Azt mondta Szalai Annamária képviselő asszony, hogy három a magyar igazság. Ehhez képest egyszer sem tettek kísérletet arra, hogy a médiatörvényben rögzített finanszírozási rendszer a közmédiumok előnyére, működőképességük javítására vonatkozóan megváltozzon. (Közbekiáltás az MSZP soraiból: Így van!)
Ehhez képest a jelenleg nemzeti középnek nevezett balliberális koalíció a működésének első két hetében sorra vette a közmédiumok finanszírozásával kapcsolatos problémák áttekintését. A költségvetési bizottságban nagyon korrekt és mély, szakmailag is megalapozott vitát folytattunk arról, hogyan is néz ki jelenleg a három közmédium finanszírozási helyzete, és keressük a megoldásokat arra, amire egyébként önök négy évig kísérletet sem tettek. Éppen ezért mondom azt, hogy nem túl szerencsés ennek a törvényjavaslatnak a vitájában ilyen kérdéseket szóba hozni.
Köszönöm, elnök asszony.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem