DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER
DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Az MSZP általam igen nagyra becsült vezérszónokának már-már történelmi visszatekintésnek is mondható 15 perces mondanivalójából nekem egy szó tetszett, nevezetesen amikor arról beszélt, hogy az 1995. december 21-ei döntést előkereste a naplójából, és így mondta: és az irkámban az volt írva... Nos, nekem ez a szó tetszett nagyon, hogy "irka", ez a gyerekkoromat idézte fel, együtt a sordísszel, a metszett képpel, amely szavakat szerintem a gyerekek ma már nem is ismerik. Nem is ismerhetik, mert az iskolában ilyen szavakat nem tanulnak, de a televízióból se meríthetnek ilyen szép csengésű szavakat, mert a televízióban az olyan műsorokban, mint például csak idézek a szombati műsorból: "A kannibál nő", az "Országúti bunyós", "A kardok királynője", "Az akasztott ember" - ez a szombati műsor -, biztos nem találnak ilyen szép csengésű magyar szavakat.
Ez a T/28. számú törvénymódosítás többek között a gyerekek védelméről szól, hogy a gyermekek fizikai, testi, szellemi fejlődésére igenis kihathasson a televízió, és szűnjék meg ez a szörnyűség, amit most itt idéztem a szombati műsorból. Tehát a T/28. számú előterjesztés erről szól voltaképpen, és nem a médiatörvényről. Erről kell tárgyalnunk, ez valóban nagyon fontos, és európai mércéjű, az európai felzárkózásunk része.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem