DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Én is köszönöm, kezdem elölről.
Tisztelt Ház! Az, hogy szakmai kérdésből politikait csináltunk-e? Én valahogy nem így emlékszem. Arra emlékszem, hogy az előző ciklusban állandóan az európai jogharmonizációval érveltek a törvényjavaslatot benyújtók, mi pedig minden alkalommal azt mondtuk, hogy nem európai a magyarországi médiagyakorlat. Hiába tesszük eurokonformmá a törvényt, ettől bennünket még az Unióba nem fognak fölvenni. Az egymást követő országjelentéseknek a magyarországi média állapotáról tartalmazott, egyre lesújtóbb és egyre szigorúbb kritikái ezt teljesen világosan jelezték.
Azt mondtuk, hogy igen, jogharmonizáció, igen, európaiság, csináljunk európai médiát és európai médiatörvényt. Az európai médiához mindenekelőtt az tartozik hozzá, hogy a kormányzó pártok nem sajátítják ki maguknak a Televíziót és a Rádiót. Úgy gondoltuk, ezzel kellene kezdeni, a részünkről egyébként semmi akadálya a törvény jogharmonizációs célú módosításainak sem.
Az, hogy a Duna Televíziót be akarjuk olvasztani, nem tudom, hogy Vígh Ilona képviselőtársam honnan vette. Mindenesetre, ha be akarnók olvasztani, akkor sem tudnók megtenni, hiszen ha jól emlékszem, a Duna Televíziót, pontosabban a Hungária Televízió Közalapítványt mint önálló közalapítványt a kétharmados médiatörvény tartalmazza. Tehát amíg önök ehhez nem járulnak hozzá, addig, ha akarnók, sem tudnók beolvasztani. De szeretném jelezni: nem akarjuk.
Ami a legkisebb királyfit illeti, szeretném jelezni, hogy a legkisebb királyfi rendszerint vérlázító és teljesen indokolatlan kegyetlenséggel szokta lemészárolni a hétfejű sárkányt, hiszen egyenként vágja le a fejét, pedig egyszerre is levághatná.
(11.50)
Tisztelt Képviselő Asszony! Arany Jánosnál pedig a kopár szik sarja nem a nap melegétől, hanem a nap hevétől ég, különben nem jön ki a 12 szótagos ritmus.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem