DR. SALAMON LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! A miniszterek helyettesítéséről a miniszterek jogállásáról szóló törvény rendelkezik, és ez azt mondja ki, hogy a minisztereket az Országgyűlés ülésén a minisztériumhoz kinevezett politikai államtitkár helyettesíti. Arra nincs lehetőség, hogy politikai államtitkárok egymás közt úgy adjanak át helyettesítést, mint ahogy az ügyvédjelöltek szoktak bírósági tárgyalások ellátására. Ez a Ház komolyságával, méltóságával összeegyeztethetetlen, és természetesen sérti a Házszabályt, sőt a miniszteri jogállásról szóló törvényt is.
Még egyszer mondom: tudom azt, hogy ez formailag nem akadálya a tárgyalásnak, a Ház tárgyalhat a kormány képviselőjének a jelenléte nélkül, ez azonban a kormány helyzetét minősíti, és akkor is házszabályellenes, ha egyéb szankciót a Házszabály ehhez a kormánymulasztáshoz nem fűz. Tehát megismétlem a kérésemet, hogy szíveskedjék intézkedni annak érdekében, hogy a kormány a Házszabálynak megfelelően képviseltesse magát ebben a vitában.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem