BABÁK MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Keller képviselő úrral kell vitába szállnom, ugyanis az az igazság, azt mondta, hogy szakmai vita folyt a költségvetési bizottságban.
Kedves Képviselő Úr! Nem áll közel az igazsághoz, ugyanis ott semmi pénzügyi kérdésről vagy szakmai kérdésről nem esett szó, pusztán politikai vitáról volt szó, és a fő inkvizítora e médiáknak ön volt személy szerint, meg kell vallanom őszintén (Közbeszólás a Fidesz soraiból.), és ezt a gyakorlatát folytatja is. A Duna Televízió és a Rádió asszisztált ehhez a folyamathoz, ehhez a meghallgatáshoz, de itt nem ő volt a célpont, hanem az MTV.
Én úgy gondolom, hogy a médiák finanszírozása, a köztelevíziók és a közrádió finanszírozása fontos kérdés. Önök úgy indították annak idején, 1996-ban a Magyar Televíziót, hogy hiánnyal indult a részvénytársaság, nem beszélve arról, hogy fából vaskarika az, amikor egy részvénytársaság a piacon nem egyenlő feltételekkel gazdálkodik, a bevételeit előírjuk, de ugyanakkor kvázi költségvetési intézményként kívánjuk működtetni. Úgyhogy hadd emlékeztessem, kedves képviselőtársam, hogy ez az egész finanszírozás és maga a szabályozás 1996 óta úgy rossz, ahogy van, fából vaskarika az egész, és önök ennek a módosításához négy éven keresztül nem adták a nevüket.
Annyit még hadd mondjak el, hogy a bizottsági ülésen a Duna Televíziót mindenki dicsérte és bókolt neki. Én azzal a tiszteletteljes javaslattal álltam fel a bizottsági ülésen, hogy a kuratóriumok által is jónak látott forrást tisztelettel ajánljuk és javasoljuk a kormánynak. Önök abban is meggátolták a bizottságot, hogy erről a kérdésről egyáltalán szavazzon a bizottság. Úgyhogy önök akkor leszavazták azt a lehetőséget, hogy most a költségvetési törvény módosítása kapcsán a Duna Televízió anyagi helyzetében jelentős fordulat álljon be.
Én úgy gondolom, hogy a képviselő asszony helyesen mondta, akkor lehet elvárni egy médiumtól, hogy jól működjön, ha ehhez a közfunkcióhoz a szükséges forrásokat is biztosítjuk. Ezt nem tette meg senki 1996 óta; van, aki azért nem, mert nem tehette, nem kapott kétharmadot.
Köszönöm, hogy szólhattam. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem