TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Miniszter Úr! Köszönöm szépen a válaszát. Sajnos, nem a kérdésemre válaszolt. (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból: Így van!) De megértem önt, hiszen ön nem is válaszolhatott a kérdésemre, hiszen Erős Jánost nem ön nevezte ki, hanem Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, a garanciát viszont ön vállalta érte.
Érdekesen működik ez a kormány. Ön ezek szerint nem tudhat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének leveléről, amelyet a minisztertársának írt, amelyben a következő áll: aggályát és kétségét fejezi ki arról, hogy nem mindegyik kinevezésre szánt vezetőjelölt személyéről mondható el, hogy köztiszteletben álló és etikailag támadhatatlan.
Miniszter Úr! Ön, ahogy elmondta, ezt a levelet nem ismerhette. Szeretném felhívni a figyelmet az ön főnökének egy bizonyos dolgozatban az 5. oldalon írt mondatára, amely így szól: "A kormány megköveteli a törvények tiszteletét, az állami szervezetek működésében a szakszerűséget, az átláthatóságot és az ellenőrizhetőséget."
(11.30)
Tisztelt Miniszter Úr! Ebben a döntésben a hatalmi arrogancia, az üzlettársak, a barátok előnyben részesítése a cél, ezért a válaszát nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem