GUSZTOS PÉTER

Teljes szövegű keresés

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! A Szabad Demokraták Szövetsége az elmúlt négy év során, amióta csak kipattant az úgynevezett Fidesz közeli cégek botránya, bejelentésekkel és feljelentésekkel próbálta elősegíteni az igazságszolgáltatásban érdekelt és érintett szervek munkáját.
Többek között feljelentéssel éltünk a fantomcégek ügyében, amikor is egyesek lankadatlan szorgalommal tevékenykedtek a több tízmilliós köztartozásokkal működő cégek eltüntetésében. Nem kívánom minősíteni a nyomozásokat, csak felidéznék egy találó magyar közmondást: nemakarásnak nyögés a vége - 1379 napja nem tudjuk, hogy ki az a Kaya Ibrahim; 1388 napja nem tudjuk, kicsoda Josip Tot (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Ezt te írtad?), és mivégből vettek meg egy napon számtalan, köztartozásokkal terhelt Fidesz közeli céget.
A rendőrség és az ügyészség ahelyett, hogy mindent megtett volna a törvénysértő cselekmények megelőzésére, felderítésére és a gyanúsítottak bíróság elé állítására, nevetséges és gyakran önellentmondásokkal terhelt határozatokkal szünteti meg sorra a nyomozást, tagadja meg a nyomozást, legutóbb például egy olyan ügyben, amikor a HVG című hetilap tehetséges riportere néhány hét alatt, a maga újságírói eszközeivel, közelebb jutott egy, az akcióban szerepet játszott személy és a valódi események felderítéséhez, mint a rendőrség és az ügyészség a teljes apparátusával négy év alatt. (Moraj a Fidesz padsoraiból. - Közbeszólás ugyanonnan: Mennyit fizetett?)
Kérdezem a legfőbb ügyész úrtól: üldözi-e a bűnt, vagy továbbra is leplezni kívánja a Fidesz közeli cégek fantomizálásának botrányát? Mikorra várhatjuk, hogy megtudjuk, kicsoda Kaya Ibrahim, kicsoda Josip Tot, és milyen kapcsolatban voltak Schlecht Csabával, valamint a Fidesz közeli cégekkel? És végül: hogyan gondoskodik a legfőbb ügyész úr arról, hogy hazánkban az ügyészség pártatlanságába vetett hit helyreálljon?
Várom válaszát. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem